Voedingsadvies

Als mens ben je uniek en heb je daarom voeding nodig die specifiek geschikt is voor jouw. Ook je darmflora is uniek, wat voor de een dus heel goed kan zijn, kan voor de ander juist ongeschikt zijn.

 

Met een voedingsadvies kan ik u helpen met een eet- en drinkpatroon dat aansluit op uw unieke bouw, vertering, uw doen en laten. Kortom een voedingsschema dat past bij uw constitutie en manier van leven.

 

In mijn advies integreer ik oosterse en reguliere westerse kennis met voedingsleer en orthomoleculaire geneeskunde. Passende voeding, gebaseerd op verschillende benodigde natuurlijke bouwstoffen, kan iemand helpen zijn of haar gezondheid in balans te houden en het kan eventuele klachten voorkomen of verhelpen.

 

Als orthomoleculaire therapeut kijk ik ook specifiek naar de werking van de weefsels, cellen en moleculen. Orthos is Grieks en betekent juist, recht of gezond, moleculair staat voor de juiste molecuul op de juiste plaats. Met orthomoleculaire therapie wordt er dus gekeken naar welke processen in het lichaam verstoord zijn. Worden die ontregeld door emoties, stress, chemische stoffen en bepaalde voeding? Of kan de werking van de weefsels en cellen juist verbeterd worden door factoren, zoals voeding en beweging?

 

Tijdens een voedingsconsult ga ik specifiek in op de vraag, wat eet u, wanneer eet u en hoeveel eet u. Verder kijk ik naar beweging en leefstijl. Ik geeft de client advies over welke voeding, beweging en leefstijl het beste bij die persoon past en geef hierbij de nodige tips en aanbevelingen voor een gezond leven.

 

Het is mijn doel om cliënten te helpen met praktische, haalbare adviezen om te genieten van een gezond leven en eventuele klachten te voorkomen of te verhelpen.

 

Bent u geïnteresseerd in een voedingsconsult, maak dan een afspraak of neem contact met mij op om te bespreken of dit bij uw situatie past.