Werkwijze

 

Een 1e mesologisch consult duurt ongeveer 75 minuten.  Een vervolgconsult 60 minuten. Tijdens een consult komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Bespreken van het intakeformulier
  • Pols-, en tongdiagnostiek volgens de Chinese en Ayurvedische geneeswijze
  • Lichamelijk onderzoek: onderzoek van de buikorganen en zo nodig gewrichten
  • Elektro Fysiologisch Onderzoek: meten van 80 tot 100 acupunctuurpunten op handen en voeten
  • Metingen van vitaminen, mineralen, hormonen, enzymen en voeding. 

Voor het Elektro Fysiologisch Onderzoek maak ik gebruik van een EFD (elektro fysische diagnostiek). Met dit apparaat worden acupunctuurpunten gemeten, de mesoloog meet ongeveer 80 tot 100 punten. Deze punten komen overeen met de Chinese acupunctuurpunten. Elk meetpunt geeft informatie over een bepaald orgaan of orgaanonderdeel.

Wanneer meetpunten afwijkende waarde hebben spreken we van disfunctie, bij disfunctie zoek ik uit wat de reden van de disfunctie kan zijn en hoe de disfunctie weer in functie gebracht kan worden.

Dat kan heel wisselend zijn, een aanpassing in voeding of leefstijl, of een middel of combinatie van middelen. Dat kan een kruidenmiddel, een orthomoleculair supplement (vitamine, mineraal, enzym) of een homeopathisch middel zijn.

Na het 1e consult ontvangt u een uitvoerig voedings- en leefstijladvies. Hierin staan ook de eventueel geadviseerde supplementen weergegeven. Direct aansluitend aan het consult ontvangt u ook een recept met de supplementen en middelen, die u dan zelf kunt bestellen.

Na 6 tot 8 weken kunt u een vervolgafspraak maken. Afhankelijk van de klachten zijn er meestal 3 consulten nodig voor een mesologische behandeling. 

Kijk bij voedingsadvies om te lezen hoe dit in zijn werk gaat.

 

Wilt u meer weten over een mesologisch of een voedingsconsult? Neem dan gerust contact met mij op. 

mesoloog Den Haag mesologie